ICT-tuen toiminta

Hun ry:n ICT-tuki ohjaa ja neuvoo. Olemme kesätauolla 21.6. - 6.8. Hyvää kesää!

Tällä sivulla

HUN ry:n ICT-tuen ohjaustoiminta osa yhdistyksemme jäsenpalvelua. ICT-tuki jakaa tietoa ja esittelee apuvälineitä sekä avustaa apuvälineiden käyttöönotossa ja antaa laadukasta käytönopetusta.

Tavoitteemme on vahvistaa näkövammaisten henkilöiden valmiuksia itsenäisen elämän hallintaa, tiedonsaantiin ja osallisuuteen yhteiskunnassa. Toimintamme kohderyhmä on tietoteknisten apuvälineiden käyttöönoton ja käytön tukea tarvitsevat näkövammaiset henkilöt Uudellamaalla.

Toiminta toistaiseksi etänä

Koronana aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi kaikki HUNin ICT-tuen toiminta eli yksilö- ja ryhmäohjaukset sekä paikallisyhdistyskäynnit ja apuväline-esittelyt joudutaan toteuttamaan toistaiseksi etänä. Lähitapaamiset on keskeytetty toistaiseksi.

Vaikka teemme kaikki nyt työtä etänä, ohjaamme teitä mielellämme ja niin hyvin kuin voimme puhelimitse, etäsovelluksen avulla ja sähköpostitse. Saatte siis edelleen apua tietokoneen, puhelimen ja Daisy-laitteiden käyttöön sekä muissa tietotekniikkaan liittyvissä asioissa. Ryhmätapaamiset ja -ohjaukset sekä apuväline-esittelyt ja paikallisyhdistystapaamiset hoitetaan kaikki Teams-etäyhteydellä. Kannattaa ilmoittautua ja tulla vaikka vain kuulolle mukaan. Apua osallistumiseen saa ICT-ohjaajilta.

Yksilöohjaukset

Yksilöohjaukset on HUNin tiloissa Iiris-keskuksessa, kotikäyntinä tai paikallisyhdistysten  jäsentapaamisissa annettu yksilöllinen ohjaus oman apuvälineen käyttöön. Ohjaustapaamisista sovitaan aina etukäteen.

Toistaiseksi tapaamiset järjestetään Teams-yhteydellä, johon voi osallistua tietokoneella, älypuhelimella tai näppäinpuhelimella.

Ryhmätapaamiset

Ryhmätapaamiset eli Omenapiirit ja Digimiitit ovat iOS-laitteiden käyttäjien vertaistapaamisia, joita järjestetään noin kerran kuukaudessa. Omenapiirit järjestetään iltapäivisin, Digimiitit ilta-aikaan. Ryhmätapaamisiin tulee ilmoittautua ennakkoon.

Omenapiirissä esitellään etukäteen sovittu aihe – toiminto tai sovellus - ja sen käyttö. Mikäli kiinnostuu aiheesta ja haluaa lisäohjausta sen käyttöönottoon tai käyttöön, voi myöhemmin varata erillisen ajan yksilöohjaukseen.

Digimiiteissä keskustellaan yleisesti, ajankohtaisista ja osallistujia askarruttavista asioista Applen iOS-laitteisiin liittyen. Ryhmässä voi saada sovellusten käyttöön uusia vinkkejä tai voi kertoa niitä muille mukana oleville.

Toistaiseksi tapaamiset järjestetään Teams-yhteydellä, johon voi osallistua tietokoneella, älypuhelimella tai näppäinpuhelimella.

Apuväline-esittelyt

Apuväline-esittelyt ovat etänä järjestettäviä tapaamisia, joita ICT-tuki järjestää yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Tämän kevään esittelyissä ovat mukana mm. Näköpiste Polar Print Oy:n asiantuntijat ja HUS:n kuntoutusohjaaja.

Apuväline-esittelyt järjestetään iltapäivisin ja ne on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Esittelyihin ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Toistaiseksi esittelyt järjestetään Teams-yhteydellä, johon voi osallistua tietokoneella, älypuhelimella tai näppäinpuhelimella.

Paikallisyhdistyskäynnit

ICT-tuki tekee yhteistyötä paikallisyhdistysten kanssa järjestämällä heidän omissa jäsentapaamisissaan apuvälineiden esittelyjä ja Omenapiirien kaltaisia ryhmäohjauksia sekä yksilöohjauksia. ICT-tuki vierailee jäsentapaamisissa paikallisyhdistyksen kanssa etukäteen sovittuina päivinä.

Toistaiseksi tapaamiset järjestetään Teams-yhteydellä, johon voi osallistua tietokoneella, älypuhelimella tai näppäinpuhelimella.

Pienryhmäopetukset

Yksittäisiä pienryhmäopetuksia toteutetaan jonkin ajankohtaisen aiheen ohjaustarpeeseen nopeallakin aikataululla (esimerkkinä Celianet-käyttöliittymän päivitys) tai käyttäjien esittämien toivotusten mukaan. Mahdollisista ryhmäopetuksista tiedotetaan aina erikseen ja niihin ilmoittaudutaan ennakkoon.

Jos pienryhmäopetuksia toteutetaan, ne järjestetään Teams-yhteydellä, johon voi osallistua tietokoneella, älypuhelimella tai näppäinpuhelimella

Ilmoittautuminen

Kun ilmoittautuu ryhmätapaamisiin ja -ohjauksiin kannattaa lähettää viesti ICT-tuen osoitteeseen ict@hun.fi tai soittaa päivystysnumero 044 720 8644, johon voi myös jättää viestin. Yksilöohjaukseen voi varata aikoja myös suoraan alla olevista yhteystiedoista.

Yhteystiedot

Tavoitat meidän puhelimitse tai sähköpostilla:

  • Ritva Heinlampi, ICT-vastaava, 044 756 3102
  • Kalle Haukka, ICT-ohjaaja 044 756 3101
  • Ibrahim Milanovic, ICT-ohjaaja 044 756 3103
  • Niko Sutinen, ICT-ohjaaja 044 756 3104

Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@hun.fi

ICT-tuen yhteinen sähköpostiosoite on ict@hun.fi.  Päivystysnumero on 044 720 8644 ja päivystysajat maanantaista torstaihin kello 9 - 11. Vastaajaan kannattaa tarvittaessa jättää soittopyyntö.

ICT-tuen tapahtumat -sivulla on tiedot kaikista tulevista esittelyistä, ryhmätapaamisista sekä ryhmäohjauksista. Etsi itsellesi mieleiset, ilmoittaudu ja tule mukaan!

Olet tervetullut mukaan toimintaamme!


Sivu päivitetty