IHME Helsinki 2021: ääni-ins­tal­laa­tio

Miltä vedenalainen maailma kuulostaa?

Aika

Paikka

Soutustadion, Merikannontie 4, Helsinki

(Ilmoittautuminen alkaa ma 2.8.2021.)

Olemme saaneet kunnian toimia yhtenä yhteistyökumppanina IHME Helsinki -nykytaidefestivaalin kanssa. Tänä vuonna on tarjolla kaksi teosta, vuoden 2020 tuoksuteos ja 2021 ääni-installaatio, joihin meidät on kutsuttu.

”Tänä vuonna tuomme yleisölle kaksi erityistä, IHME Helsingille räätälöityä taideteosta, jotka korostavat sekä aistikokemusta, tuntemista että tietämistä. Molemmat teokset koostuvat aistittavista materiaaleista – toinen äänistä, toinen tuoksuista – jotka ovat taiteen ja tieteen välisen yhteistyön tulosta. Taiteilijat välittävät teoksissaan kertomuksia niin Itämeren kuolleista alueista kuin menneiden ja nykyisten metsien historiasta. Molemmat taiteilijat kannustavat meitä kaikkia miettimään uudelleen suhdettamme luontoon, luonnonvaroihin sekä vastuutamme tuleville sukupolville”, sanoo IHME Helsingin toiminnanjohtaja, kuraattori Paula Toppila.

Hankkeen erityisvieraita ovat kuurot, näkövammaiset ja kuurosokeat. IHME tekee yhteistyötä vierailujen järjestämiseksi Kuurojen Liiton, Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry:n sekä Suomen Kuurosokeat ry:n kanssa.

Ilmoittautuminen maanantaista 2.8. alkaen Kirsille:
kirsi.kariluoto@hun.fi  
tai 044 066 2248 (myös WhatsApp).

Sinä ja oppaasi olette sydämellisesti tervetulleita myös näihin tapahtumiimme, paikkakunnastasi riippumatta. Ilmoitathan, jos tarvitset oman oppaan, myös vapaaehtoisemme odottavat jo pääsyä tapahtumiin!

Tapahtuman tiedot:

Torstaina 19.8. klo 16.30 - n. 17.30 (lopetus avoin, voit jäädä aistimaan tunnelmaa, teosta ja merta).
Soutustadionilla, os. Merikannontie 4, Helsinki.
Miltä vedenalainen maailma kuulostaa?
Listening Through the Dead Zones, on äänitaiteilija Jana Winderenin yhdessä Tony Myattin kanssa tekemä paikkasidonnainen ääni-installaatio. Teos toteutuu Helsingissä, Itämeren rannalla sijaitsevalla soutustadionilla, jossa yleisö voi kuunnella eri nisäkäslajeja, mukaan lukien ihmisiä, sekä erilaisia meressä eläviä kalalajeja ja äyriäisiä. Winderen on tutkinut, kuinka ihmisen toiminta vaikuttaa kuolleisiin alueisiin Itämeressä sekä vastaavissa ympäristöissä muualla rantojen ja järvien läheisyydessä.

Katso myös IHME Helsinki tuoksuteoksen tiedot


Sivu päivitetty