IHME Helsinki 2021: tuok­su­teos

Miltä maapallon ensimmäinen metsä tuoksui?

Aika

Paikka

Tuomiokirkon Krypta, Kirkkokatu 18, Helsinki

(Ilmoittautuminen alkaa ma 2.8.2021.)

Olemme saaneet kunnian toimia yhtenä yhteistyökumppanina IHME Helsinki -nykytaidefestivaalin kanssa. Tänä vuonna on tarjolla kaksi teosta, vuoden 2020 tuoksuteos ja 2021 ääni-installaatio, joihin meidät on kutsuttu.

”Tänä vuonna tuomme yleisölle kaksi erityistä, IHME Helsingille räätälöityä taideteosta, jotka korostavat sekä aistikokemusta, tuntemista että tietämistä. Molemmat teokset koostuvat aistittavista materiaaleista – toinen äänistä, toinen tuoksuista – jotka ovat taiteen ja tieteen välisen yhteistyön tulosta. Taiteilijat välittävät teoksissaan kertomuksia niin Itämeren kuolleista alueista kuin menneiden ja nykyisten metsien historiasta. Molemmat taiteilijat kannustavat meitä kaikkia miettimään uudelleen suhdettamme luontoon, luonnonvaroihin sekä vastuutamme tuleville sukupolville”, sanoo IHME Helsingin toiminnanjohtaja, kuraattori Paula Toppila.

Hankkeen erityisvieraita ovat kuurot, näkövammaiset ja kuurosokeat. IHME tekee yhteistyötä vierailujen järjestämiseksi Kuurojen Liiton, Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry:n sekä Suomen Kuurosokeat ry:n kanssa.

Ilmoittautuminen maanantaista 2.8. alkaen Kirsille:
kirsi.kariluoto@hun.fi  
tai 044 066 2248 (myös WhatsApp).

Sinä ja oppaasi olette sydämellisesti tervetulleita myös näihin tapahtumiimme, paikkakunnastasi riippumatta. Ilmoitathan, jos tarvitset oman oppaan, myös vapaaehtoisemme odottavat jo pääsyä tapahtumiin!

Tapahtuman tiedot:

Maanantaina 6.9. klo. 14 - 15 Tuomiokirkon Kryptassa, os. Kirkkokatu 18, Helsinki.
Tapaaminen 13.45 Kryptan edessä, toiminnanjohtaja Paula Toppila kertoo ensin meille tarkemmin teoksesta.
Miltä maapallon ensimmäinen metsä tuoksui?
Skotlantilaistaiteilija Katie Patersonin tuoksupohjainen To Burn, Forest, Fire (Palaa, metsä, tuli) koostuu planeettamme ensimmäisen metsän tuoksusta ja ilmastokriisin ajan viimeisen metsän tuoksusta. Nämä tuoksut on jalostettu suitsukkeiksi ja poltetaan useissa eri paikoissa ympäri Helsinkiä, meidän kerrallamme siis Tuomiokirkon Kryptassa.

Katso myös IHME Helsinki ääni-installaation tiedot


Sivu päivitetty