Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -kut­su­vie­ras­näy­tök­set

Tervetuloa elokuvan kutsuvierasnäytökseen Sokeiden viikolla!

Aika

Paikka

Finnkino Tennispalatsi, Helsinki

Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry, Näkövammaisten liitto ja Specsavers järjestävät Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvan kutsuvierasnäytöksen Sokeiden viikolla maanantaina 8.11. ja tiistaina 9.11. 2021 klo 18 Finnkino Tennispalatsissa.

Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry. kutsuu mukaan kaikki alueen näkövammaiset ihmiset ja heidän läheisensä. Näkövammaisille ihmisille jaetaan kaksi lippua, joista toisen voi antaa perheenjäsenelle, ystävälle tai avustajalle. Näkeville ihmisille jaetaan yksi lippu. Liput ovat kaikille maksuttomia.

Sitovat ilmoittautumiset elokuvanäytöksiin viimeistään 27.10. osoitteeseen:
osallistun@hun.fi

Huom! Ilmoita samalla, kumpaan näytökseen olet tulossa!

Lisätietoja voi kysyä Kirsi Kariluodolta, p. 044 066 2248.

Liput voi lunastaa elokuvateatterista aikaisintaan tuntia ennen näytöstä. Lippuja jakaa elokuvateatterin aulassa yhdistyksemme työntekijä: maanantaina Kirsi Kariluoto ja tiistaina Minna Toivari. Tunnistat meidät pinkeistä liiveistä, joiden selässä on Annansilmä-tunnus.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva on rakkaustarina ja jännityskertomus, jonka inhimillisenä ja huumorintajuisena sankarina nähdään sokea, pyörätuolissa istuva mies.

Pääosan esittäjä Petri Poikolainen on oikeassa elämässäänkin sokea pyörätuolinkäyttäjä. Näkönsä, liikuntakykynsä ja työnsä hän on menettänyt aggressiivisen MS-taudin seurauksena.

Leffassa sukelletaan sokean miehen tapaan hahmottaa maailmaa, mikä tekee katsojan kokemuksesta poikkeuksellisen ja mielenkiintoisen. Luvassa on tiukkaa lähikuvaa ja sumeaa tilaa. Nyt ollaan ihan iholla. Tärkeässä osassa on myös äänimaailma: erilaiset efektit, puhe ja musiikki.

Elokuva on vammaisen miehen roadtrip, mutta kysymyksessä ei ole vammaiselokuva. Sokea mies on itsenäinen ja toimiva ihminen, jolla on palava halu elää omannäköistään elämää, ja sen hän myös tekee!

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Jussi-palkittu Teemu Nikki ja tuottanut It's Alive Filmsille Jani Pösö. Elokuva voitti syyskuussa Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnon Orizzonti Extra -nimisessä sarjassa.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -leffaan on tehty kuvailutulkkaus MovieReading-sovellukselle. Sovellus on maksuton, ja sen voi ladata Android- ja iOS-älypuhelimiin. Jos tarvitset apua MovieReading-sovelluksen lataamiseen ja käyttöön, autamme mielellämme, ota ajoissa yhteyttä: ict@hun.fi tai p. 044 720 8644.

Lämpimästi tervetuloa!

Puheenjohtaja Mikko Apajalahti
Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry


Sivu päivitetty