Siirry pääsisältöön

Tans­si­työ­pa­ja

Somaattista liikettä ja uutta tanssia näkövammaisille liikkujille

Aika

Paikka

Leppävaaran uimahalli, Peilisali, Veräjäpellonkatu 15, Espoo.

Huom. Ei talvilomaviikolla 19.2.2024! 

Somaattista liikettä ja uutta tanssia näkövammaisille liikkujille
- viikoittainen työpaja Leppävaarassa

Tässä on lisätietoa tanssityöpajasta, joka kuuluu HUNin viikoittaisiin liikuntaryhmiin. Se kokoontuu maanantaisin Leppävaaran uimahallissa klo 17.15 – 19.00, maanantaina 8.1.2024 alkaen. 

Työpajassa tutkimme somaattisten harjoitteiden ja liiketehtävien kautta suhdetta omaan kehoon, painovoimaan, tilaan ja toisiin liikkujiin. Tutustumme tehtävälähtöiseen tanssiin, missä liikkujalla on vapaus ratkaista annettu liiketehtävä omista lähtökohdistaan.
Somaattinen liike luo tilaa kokemuksellisuudelle, mikä voi avata uudenlaisia oivalluksia ja lisätä vaihtoehtoja liikkujan tapoihin käyttää omaa kehoa. Työpajassa liikutaan yksin, parin kanssa ja koko ryhmä yhdessä turvallisessa ilmapiirissä.

Työpaja on suunniteltu huomioiden näkövammaisten liikkujien tarpeet suhteessa mm. tilan ja ohjeistuksen esteettömyyteen.

Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse olla, uteliaisuus teemaa kohtaan riittää! Liikkumiseen on hyvä varata rennot vaatteet, joissa on mukava liikkua, esim. verkkarit, t-paita ja huppari.
Liikumme paljain jaloin. Mukaan kannattaa varata myös vesipullo.

Työpajaa ohjaa tanssitaiteilija, somaattinen liikekouluttaja ja -terapeuttiopiskelija, esteettömän tanssin ohjaaja Hanna Mäkelä. Hannalla on myös omakohtaista kokemusta näkövammaisuudesta äidin roolissa, ja hän on ohjannut näkövammaisten lasten ja nuorten tanssi- ja vertaisryhmiä vuodesta 2007 lähtien.

Hinta kevätkaudelta: HUNin viikoittaisten liikuntaryhmien yhteinen perusmaksu 25 euroa sekä 20 euron ryhmämaksu tanssiryhmän osalta.

Jos olet kevätkauden aloittava uusi osallistuja, Ilmoittaudu mieluiten sähköpostilla:
osallistun@hun.fi
tai p. 050 419 6477, maanantaista keskiviikkoon klo 9 – 11, muina aikoina voi jättää viestin vastaajaan. (Puhelimessa on joulutauko 5.1. asti.) 

Lisätiedot: Hanna Mäkelä, 040 709 6410, hannasofia.makela@gmail.com

Tervetuloa uppoutumaan liikkeeseen!

Yhteistyössä HUN (Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry) ja Espoon kaupunki.

 

Neliömäinen vihreä kehys, jonka sisällä vaalea teksti "Espoo liikkuu" tummalla pohjalla.