Siirry pääsisältöön

Tans­si­työ­pa­ja

Somaattista liikettä ja uutta tanssia näkövammaisille liikkujille

Aika

Paikka

Leppävaaran uimahalli, Peilisali, Veräjäpellonkatu 15, Espoo.

Somaattista liikettä ja uutta tanssia näkövammaisille liikkujille
- viikoittainen työpaja Leppävaarassa

Tässä on lisätietoa tanssityöpajasta, joka kuuluu HUNin viikoittaisiin liikuntaryhmiin. Se kokoontuu maanantaisin Leppävaaran uimahallissa klo 17.15 – 19.00, ensimmäinen kerta 11.9.2023. Ensimmäisellä kerralla kokoontuminen jo klo 17.00 uimahallin kassalla. 

Työpajassa tutkimme somaattisten harjoitteiden ja liiketehtävien kautta suhdetta omaan kehoon, painovoimaan, tilaan ja toisiin liikkujiin. Tutustumme tehtävälähtöiseen tanssiin, missä liikkujalla on vapaus ratkaista annettu liiketehtävä omista lähtökohdistaan.
Somaattinen liike luo tilaa kokemuksellisuudelle, mikä voi avata uudenlaisia oivalluksia ja lisätä vaihtoehtoja liikkujan tapoihin käyttää omaa kehoa. Työpajassa liikutaan yksin, parin kanssa ja koko ryhmä yhdessä turvallisessa ilmapiirissä.

Työpaja on suunniteltu huomioiden näkövammaisten liikkujien tarpeet suhteessa mm. tilan ja ohjeistuksen esteettömyyteen.

Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse olla, uteliaisuus teemaa kohtaan riittää! Liikkumiseen on hyvä varata rennot vaatteet, joissa on mukava liikkua, esim. verkkarit, t-paita ja huppari.
Liikumme paljain jaloin. Mukaan kannattaa varata myös vesipullo.

Työpajaa ohjaa tanssitaiteilija, somaattinen liikekouluttaja ja -terapeuttiopiskelija, esteettömän tanssin ohjaaja Hanna Mäkelä. Hannalla on myös omakohtaista kokemusta näkövammaisuudesta äidin roolissa, ja hän on ohjannut näkövammaisten lasten ja nuorten tanssi- ja vertaisryhmiä vuodesta 2007 lähtien.

Aika: maanantaisin 11.9. – 13.5. klo 17.15 – 19.00, syyskaudella syysloma ja joululoma. 

Paikka: Leppävaaran uimahalli, Peilisali, Veräjäpellonkatu 15, Espoo.

Huom. Ensimmäisellä kerralla maanantaina 11.9. kokoontuminen uimahallin kassalla klo 17.00 mennessä.

Hinta syyskaudelta: HUNin viikoittaisten liikuntaryhmien yhteinen perusmaksu 25 euroa sekä 15 euron ryhmämaksu tanssiryhmän osalta.

Ilmoittaudu mieluiten sähköpostilla:
osallistun@hun.fi
tai p. 050 419 6477, maanantaista keskiviikkoon klo 9 – 11, muina aikoina voi jättää viestin vastaajaan.

Lisätiedot: Hanna Mäkelä, 040 709 6410, hannasofia.makela@gmail.com

Tervetuloa uppoutumaan liikkeeseen!

Yhteistyössä HUN (Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry) ja Espoon kaupunki.