Siirry pääsisältöön
Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaisten logo.
Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaisten logo.

Ta­voit­teet

Nämä Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry:n toiminnan tavoitteet on poimittu Yhdistyksen toimintasuunnitelmasta.

Tällä sivulla

Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset ry on etujärjestö, jonka tavoitteena on edistää näkövammaisten mahdollisuuksia elää omaehtoista ja sisältörikasta elämää.

Toimintaamme kuuluu monipuolinen palvelu-, virkistys- ja vertaistoiminta sekä aktiivinen vaikuttamistoiminta, jolla edistetään julkisten palveluiden ja ympäristön saavutettavuutta ja esteettömyyttä.

Yhdistyksemme arvoina ovat yhdenvertaisuus, osallisuus ja luotettavuus, jotka luovat pohjan avoimelle ja läpinäkyvälle toiminnalle.

Toivotamme kaikki jäsenet, vapaaehtoiset ja näkövammaisten kanssa toimivat tahot ideoimaan ja kehittämään toimintaa kanssamme.

Vuoden 2023 toiminnan keskeiset tavoitteet

Vuonna 2023 yhdistys keskittyy toiminnan kehittämiseen ja vakauttamiseen organisaatiouudistusten ja yhteiskunnallisen poikkeustilanteen keskellä. Toiminnan kehittämistä tehdään yhteistyössä jäseniltä ja sidosryhmiltä saatavan palautteen, toivomusten ja ideoiden perusteella. Yhdistyksen kaikissa toiminnoissa ja viestinnässä kiinnitetään huomiota toiminnan avoimuuteen jäsenistölle, toimihenkilöille, rahoittajille ja sidosryhmille.

Organisaatiouudistuksista keskeisimpiä ovat taloushallinnon uudelleenjärjestelyt ja palvelurakenteen muutokset. Toimintaa kehitetään vastuullisesti ja kestävästi, jotta yhdistys voi myös tulevaisuudessa olla toimimassa yhteiskunnallisesti merkityksellisenä näkövammaisten etujärjestönä. Erityistä huomiota kiinnitetään yhdistyksen taloudelliseen tilanteeseen. Toiminnassa keskitytään myös jäsenten ja henkilökunnan mielen hyvinvoinnin tukemiseen, koska yhteiskunnalliset poikkeustilanteet ovat osoittaneet psykososiaalisen tuen tarpeen kasvua.