Siirry pääsisältöön
Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaisten logo.
Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaisten logo.

Jä­sen­toi­min­ta

HUNin jäsentoiminta sisältää monimuotoista harrastus- ja virkistystoimintaa, vertaisryhmiä ja koulutusta.

Tällä sivulla

Retkiä ja vuodenaikaistapahtumia

Järjestämme retkiä ja erilaisia vuodenaikaistapahtumia. Retkiä järjestetään pari kertaa vuodessa. Vuodenaikaistapahtumia on keväällä, kesällä ja syksyllä. Tämän lisäksi pidetään joulumyyjäiset (joulukarnevaalit) ja yhteinen jouluateria.

Uusien jäsenten tapaamisia

Uusille jäsenille järjestetään yhteistyössä Palvelutoiminnan kanssa uusien jäsenten ilta, jossa esitellään yhdistyksen toimintaa ja palveluita näkövammaisille.

Vertaisryhmiä

Tärkeä osa toimintaa ovat vertaisryhmät, joihin kuuluvat niin miesten ja naisten safkaklubit ja saunaillat kuin maahanmuuttajatapaamiset. Uusia vertaisryhmiä käynnistetään jäsenistön toiveiden pohjalta.

Nuorten toimintaa

Nuorisotoimintaa ohjaa nimetty nuorisovastaava, joka ylläpitää nuorisotoiminnan Facebook -sivuja. Nuorisotoiminta järjestää nuorille matalan kynnyksen tapaamisia ja erilaisia tilaisuuksia, joihin on helppo osallistua pienelläkin ryhmällä. Toimintaa suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa.

Käsityökerhoja ja -kursseja

Nimetty käsityövastaava organisoi yhdistyksen harrastemuotoista käsityötoimintaa, järjestää käsityökerhon tapaamisia ja käsityökursseja, joihin yhdistys saa tukea Näkövammaiset Käsityöntekijät ry:ltä.

Tervetuloa ideoimaan

Yhdistys toivottaa jäsenet, vapaaehtoiset ja näkövammaisten kanssa toimivat eri tahot ideoimaan uutta toimintaa, jota on mahdollista lähteä kokeilemaan ja kehittämään yhdistyksen tuella. Aktiivisista näkövammaisista muodostettu Jäsentoimikunta on vastuussa toiminnan suunnittelusta, koordinoinnista ja toteutuksesta.

Jäsentoiminnan tulevat tapahtumat, kuten muutkin HUNin tapahtumat, löytyvät Tapahtumat-sivulta.

Tapahtumat