Siirry pääsisältöön

Google Maps

Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka käytetään navigointia Google Maps-sovelluksella.

Tällä sivulla

Yleistä

Google Maps on Googlen kehittämä karttapalvelu ja navigointisovellus. Sillä on mahdollista suunnitella matkareittejä ja etsiä osoitteita. Se on vaihtoehtoinen navigointisovellus niille, jotka eivät halua käyttää Applen omaa Kartat -sovellusta. Sovellus on ilmainen ja sen saa ladattua puhelimeen App Storesta.

Reitin haku

1. Etsi näytön yläosasta Hae tästä -tekstikenttä ja aktivoi se. Tämän jälkeen näppäimistö tulee esiin.
2. Kirjoita tai syötä sanelu-toiminnolla haluamasi osoite tai paikan nimi (esim. Mannerheimintie, Helsinki tai Rautatieasema, Helsinki), ja valitse sen jälkeen näytön oikeassa alalaidassa oleva etsi-painike.
3. Tämän jälkeen valitse näytön vasemmasta alareunasta löytyvä Reitti-painike. Oletuksena sovellus antaa reitin nykyisestä sijainnistasi. Tämän voi kuitenkin muuttaa halutessaan myöhemmin.
4. Seuraavaksi voit valita, millä tavalla haluat reitin suorittaa. Vaihtoehtoina ovat auto, joukkoliikenne, kävellen, kyytipalvelut ja pyöräillen. Valitse haluamasi vaihtoehto aktivoimalla sen kuvake.
(Huom. Tässä kohtaa voit myös halutessasi vaihtaa lähtöpaikan reitillesi, jos esimerkiksi halutaan tarkastella reittiä paikasta x paikkaan y etukäteen. Etsi näytön yläosan keskeltä oma sijaintisi-niminen tekstikenttä ja aktivoi se, jolloin näppäimistö tulee esiin, ja voit kirjoittaa lähtöosoitteen itse. Sen jälkeen valitse oikeasta alalaidasta avaa-painike. Ruudulle ilmestyvät reittiohjeet.)
5. Etsi seuraavaksi aloita-painike keskeltä näytön alalaidasta, ja aktivoi se, jolloin navigointi alkaa.
6. Näytön vasemmasta alalaidasta voit tarkistaa jäljellä olevan matka-ajan. Navigoinnin saa lopetettua näytön oikeassa alalaidassa olevasta Poistu/Lopeta navigointi -painikkeesta. (Huom. navigointi loppuu itsestään, kun saavutaan perille.)

Takaisin ICT-ohjeet -sivulle

Lataa ohje alta: