Siirry pääsisältöön

Kartat-käyt­tö­oh­je VoiceO­ve­ril­la

Kartat-sovellus tarjoaa muun muassa reaaliaikaisia liikennetietoja sisältäviä reittiohjeita sekä mahdollisuuden etsiä uusia paikkoja ja tutustua niihin.

Tällä sivulla

iOS 10:stä lähtien Kartat helpottaa navigointia entisestään antamalla yksityiskohtaisia tietoja ja ehdotuksia tapojesi ja kalenteritapahtumien perusteella.

Mobiilidatan käyttö saattaa olla maksullista Kartat-ohjelmaa käytettäessä. Tämä vaihtelee operaattorin ja mobiilidatapaketin mukaan.

Reittiohjeiden hankkiminen

 1. Etsi Kartat kotinäytöltä ja avaa se yhden sormen tuplanapautuksella.
 2. Etsi yhden sormen pyyhkäisyllä vasemmalta oikealle ”Etsi paikkaa tai osoitetta hakukenttä”, ja napauta sitä yhdellä sormella tuplasti.
 3. Kirjoita matkakohde hakupalkkiin, eli osoite, johon olet menossa. Kannattaa kirjoittaa osoitteen jälkeen myös kaupunki. Esim. Sibeliuksen katu 14, Helsinki.
 4. Kun osoite on kirjoitettu, tuplanapauta ”Etsi”-painiketta. Se sijaitsee laitteen oikeassa alanurkassa.
 5. Pyyhkäise yhdellä sormella, kunnes tulee ”Reittiohjeet-painike”. Napauta sitä kahdesti yhdellä sormella.Avautuu uusi näkymä.
 6. Yhden sormen pyyhkäisyllä tulet reittivaihtoehtoihin, joista voit valita haluamasi. Oletuksena iPhone näyttää reitin autolla kulkien. Tätä voi kuitenkin vaihtaa näytön alareunassa olevista painikkeista. Vaihtoehdot ovat Ajo, Kävely, Julkiset tai Kyyti.
 7. Kun tulet haluamasi reitin kohdalle, pyyhkäise vielä kerran yhdellä sormella ja tuplanapauta ”Aloita” painiketta, joka tulee heti reittivaihtoehdon jälkeen.  Huomautus: Kartat näyttää ensin nopeimman reitin liikenneolosuhteiden perusteella. Ajovaihtoehdot painikkeesta voit halutessasi valita mitä haluat välttää ja napauttaa sitten ”Valmis” painiketta.)
  Aloita-painikkeen kaksoisnapsautuksen jälkeen navigointi käynnistyy.
 8. kun haluat lopettaa navigoinnin, pyyhkäise yhdellä sormella ja tee yhden sormen tuplanapautus ”lopeta”- painikkeen kohdalla.
 9. Etsi yhden sormen poikittaispyyhkäisyllä ”Lopeta reitti” ja napauta sitä yhdellä sormella tuplasti.
 10. Tee vielä ”Sulje” painikkeen kohdalla yhden sormen kaksoisnapautus, jolloin tulet takaisin alkuun.
 11. Sulje sovellus painamalla kerran koti-näppäintä tai jos ei ole kotinäppäintä, pyyhkäise yhdellä sormella alhaalta ylös alkaen alareunasta.

 

Takaisin ICT-ohjeet -sivulle

Lataa ohje alta: