Siirry pääsisältöön

Kello sovellus

Kello-sovelluksen kautta voi mm. asettaa herätyskellon, ajastimen ja käyttää puhelinta sekuntikellona.

Tällä sivulla

Herätyksen asettaminen

  1. Etsi kellon kuvake kotinäytöltä ja avaa se (jos käytät ruudunlukuohjelmaa, avaa se kaksoisnapauttamalla yhdellä sormella).
  2. Etsi näytön alareunasta herätys -painike ja valitse se (ruudunlukuohjelmalla yhden sormen tuplanapautus sen saa valituksi).
  3. Paina seuraavaksi lisää -painiketta, oikealla ylhäällä
  4. Selaa näyttöä, kunnes tulet poimijan kohdalle, josta voit asettaa herätysajan. Aseta haluamasi aika. (Ruudunlukuohjelmalla yhden sormen pystypyyhkäisyllä)
  5. Tämän jälkeen selaamalla eteenpäin voit asettaa herätyksen toistumaan haluaminasi viikonpäivinä, valita herätysäänen ja määrittää, käytetäänkö torkutustoimintoa.
  6. Kun olet valmis, paina näytön oikeasta yläreunasta löytyvää tallenna-painikettta.

Kun herätys on kerran asetettu jää se näkyviin ”Herätys” välilehdelle. Sitä napauttamalla voi laittaa kyseisen herätysajan päälle/pois päältä. Täällä näkyy myös Unikellon määritetyt herätykset. Unikello löytyy Terveys-sovelluksesta.

Sekuntikello

  1. Valitse Kello-sovelluksessa näytön alareunasta kohta ajanotto
  2. Ajanoton saa käynnistymään painamalla aloita-painiketta, ja sen saa pysäytettyä painamalla samaan kohtaan ilmestyvää pysäytä-painiketta
  3. Sekuntikellossa on myös kierros -toiminto, jolla voi merkitä väliaikoja. Tämän painike löytyy näytön vasemmalta puolelta.

Ajastin

Ajastin löytyy Kello -sovelluksessa näytön alaosasta oikealta puolelta. Ajastimen saa asetettua pyyhkimällä näyttöä yhdellä sormella vasemmalta oikealle, kunnes tulet poimijoiden kohdalle. Arvoja saa muutettua pyyhkäisemällä yhdellä sormella ylös tai alas. Tämän jälkeen voi vielä asettaa haluamansa merkkiäänen, joka toistetaan, kun aika on kulunut. Ajastimen saa käyntiin näytön oikealla puolella olevasta aloita-painikkeesta. Kun aika on kulunut loppuun, puhelin soittaa toistuvan merkkiäänen. Tämän saa vaimennettua painamalla kerran kotinäppäintä. (Huom. jos ei ole kotinäppäintä, pyyhkäise lyhyesti alareunasta ylöspäin).

Takaisin ICT-ohjeet -sivulle

Lataa ohje alta: