Siirry pääsisältöön

Siri avustajan käyttö

Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka käytetään Siri-avustajaa.

Aivan aluksi Siri pitää olla otettu käyttöön asetuksista. Vanhemmissa käyttöjärjestelmäversioissa Siri löytyy kohdasta asetukset -> yleiset -> Siri, ja uudemmissa asetukset -> Siri ja haku.  Asetuksista kannattaa tarkistaa myös, että puhepalaute-kohdassa valittuna on vaihtoehto ”aina”. Näin Siri antaa palautteen puheena, eikä pelkästään tekstinä näytöllä.

Toimiakseen Siri tarvitsee nettiyhteyden. Mikäli yhteyttä ei ole, ei Siri vastaa ja näytöllä kerrotaan yhteyden puuttumisesta.

Voit halutessasi ottaa käyttöön myös ”Hei Siri” -toiminnon. Tämä toiminto mahdollistaa Sirin käytön ilman kotipainikkeen painamista. iPhone 6s ja uudemmissa laitteissa tämä toimii myös ilman, että laite on latauksessa. Vanhemmissa laitteissa ”Hei Siri” toimii vain puhelimen ollessa latauksessa. Kun toiminto on käytössä, voit sanoa puhelimelle ”Hei Siri”, jolloin Siri aktivoituu vastaanottamaan komentoja.

Saat Sirin kuuntelemaan komentojasi, kun pidät kotipainiketta painettuna (Jos ei ole kotipainiketta, paina virtapainiketta), kunnes kuulet merkkiäänen tai sanot ”hei Siri” ja kuulet merkkiäänen. Tämän jälkeen voit sanoa haluamasi komennon. Siri saattaa sen jälkeen tehdä tarkentavia kysymyksiä. Anna vastauksesi kysymykseen puhumalla. Voit myös pitää kotipainiketta painettuna (Jos ei ole kotipainiketta, sitten virtapainiketta), kunnes olet sanonut koko ”komennon lisätietoineen” Sirille. Näin Siri ei katkaise kuuntelua kesken, vaikka tulisi lyhyt tauko.

Takaisin ICT-ohjeet -sivulle

Lataa ohje alta: