Siirry pääsisältöön

Soit­ta­mi­nen Sirin avulla

Ohjeet tapoihin kuinka soitetaan puheluja Siri-avustajan avulla

Soittaminen Sirin avulla tapahtuu ”Soita puhelu” puhekomennolla, mutta ensiksi Siri pitää olla otettu käyttöön asetuksista. Vanhemmissa käyttöjärjestelmäversioissa Siri löytyy kohdasta asetukset -> yleiset -> Siri, ja uudemmissa asetukset -> Siri ja haku.  Asetuksista kannattaa tarkistaa myös, että puhepalaute-kohdassa valittuna on vaihtoehto ”aina”. Näin Siri antaa palautteen puheena, eikä pelkästään tekstinä näytöllä.

Toimiakseen Siri tarvitsee nettiyhteyden. Mikäli yhteyttä ei ole, ei Siri vastaa, ja näytöllä kerrotaan yhteyden puuttumisesta.

Sirin avulla voit soittaa joko yhteystiedoissa olevalle henkilölle tai sanomalla haluamasi numeron.

Mikäli haluat soittaa yhteystiedoissa olevalle henkilölle, paina kotipainiketta (jos ei ole kotipainiketta, paina virtapainiketta), kunnes kuulet äänimerkin ja sen jälkeen sano ”soita puhelu matti meikäläiselle”. Tämän jälkeen Siri kertoo ”soitetaan matti meikäläinen”. Mikäli Siri tunnistaa väärin, voit vielä katkaista soittamisen normaalisti kahden sormen kaksoisnapautuksella.

Mikäli sanot Sirille ”soita puhelu Matille” ja yhteystiedoissasi on useampi Matti, kertoo Siri kaikki löytyneet vaihtoehdot, ja äänimerkin jälkeen voit sanoa ketä Mattia tarkoitit.

Voit soittaa myös numeroon, joka ei ole yhteystiedoissasi. Mikäli haluaisit soittaa HUNin ICT tuen päivystyspuhelimeen sano Sirille ”soita numeroon 0447208644”.

Jos ”Hei Siri” toiminto on otettu käyttöön, voit myös käyttää sitä. Silloin ei tarvitse painaa mitään. Sano läheltä kohti laitetta ”Hei Siri” ja kun kuulet äänimerkin, sen jälkeen sano ”soita puhelu matti meikäläiselle”. Toiminto ”Hei Siri” ei välttämättä aina onnistu.

Takaisin ICT-ohjeet -sivulle

Lataa ohje alta: