Siirry pääsisältöön

Soit­to­ää­nen vaih­ta­mi­nen

Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka vaihdetaan soittoääni sekä yleisellä että yksittäisen yhteystiedon tasolla.

Tällä sivulla

Yleistä

iPhone sisältää useita soitto- ja ilmoitusääniä kuten muutkin kännykät yleensä. Käyttäjät vaihtavat oman laitteen soittoääntä mielensä mukaan, jotta helpommin tunnistaisi oman laitteen soiton, koska edelleen soittaminen puhelin-sovelluksella on yleisintä. Puhelimen soittoääntä voidaan vaihtaa yleisellä tasolla tai yksittäisen yhteystiedon tasolla. Soittoäänen vaihtaminen yksittäisen yhteystiedon tasolla tapahtuu joko Yhteystiedot-sovelluksella tai Puhelin-sovelluksen yhteystiedot-välilehden kautta. Yleisellä tasolla Puhelimen soittoääntä oletukseksi vaihdetaan Asetuksissa. Samassa paikassa vaihdetaan myös laitteen yleisten sovellusten ilmoitusäänet, kuten esim. viestiääni, uusi puheposti, uusi sähköposti, lähetetty sähköposti, kalenteriäänet, muistutusäänet, jne.

Soittoäänen vaihtaminen yleisellä tasolla

Kun vaihdetaan soittoääntä yleisellä tasolla, se tarkoittaa, että muutetaan oletussoittoääntä. Silloin jokaisesta puhelinsoitosta on sama soittoääni riippumatta siitä kummasta yhteystiedosta meille soitetaan.
iPhonen soittoäänen vaihdetaan valitsemalla Asetukset ja asetuksista kohdan ”Äänet ja tuntopalaute”. Avautuvasta ikkunasta etsi Soittoääni(nimi)–painike (esim. Soittoääni, Alkusoitto-painike), ja napauta se. Ruudulle ilmestyvät kaikki käytössä olevat soittoäänet, joita laite sisältää. Valitse haluamasi soittoäänen napauttamalla sitä. Puhelimesta alkaa kuulua soittoääni (puhelin esisoittaa valitun soittoäänen). Se, mitä viimeiseksi valitset jää oletukseksi soittoääneksi.
Kun soittoääni on valittu, valitse ruudun vasemmasta ylänurkasta edellinen-painike. Paina sitä, että pääset pois Äänet ja tuntopalaute-asetuksista. Tämän jälkeen oletussoittoääni on vaihdettu.

Soittoäänen muuttaminen yksittäisen yhteystiedon kohdalla

Kun vaihdetaan soittoääntä yksittäisen yhteystiedon kohdalla, se tarkoittaa sitä, että muutetaan yksittäisen henkilön soittoääntä. Silloin sen henkilön soittaessa sinulle, laitteestasi kuuluu erilainen soittoääni kuin muiden yhteistietojen soittaessa. Sen äänen perusteella voidaan helposti tunnistaa kuka soittaa meille.
Yksittäisen yhteystiedon soittoäänen muuttaminen voidaan tehdä suoraan Puhelin- tai Yhteystiedot-sovelluksella. Molemmilla sovelluksella se tapahtuu samalla periaatteella, mutta esimerkkinä käytetään Puhelin-sovellusta, koska sitä yleisemmin käytetään.
Avaa Puhelin-sovellus ja valitse Yhteystiedot-painike, joka sijaitsee ihan alaruudussa. Avautuu luettelo tallennetuista yhteystiedoista. Valitse haluamasi yhteystiedon. Avautuu valitun yhteystiedon kortti, josta valitaan ”Muokkaa-painike”, joka sijaitsee ruudun oikeassa ylänurkassa. Sen jälkeen etsi ”Soittoääni, Oletus” ja valitse se. Ruudulle ilmestyvät käytössä olevat soittoäänet. Valitse haluamasi. Puhelimesta alkaa kuulua soittoääni (puhelin esisoittaa valitun soittoäänen). Sen jälkeen napauta oikeassa ylänurkassa olevaa ”Valmis-painiketta”. Tulet takaisin yhteystiedonkorttiin, jossa painat ”Valmis-painiketta”, että pääset muokkaustilasta pois. Tämän jälkeen, kun sinulle soitetaan tuosta numerosta, kuuluu soittoääni, jonka valitsit. Halutessasi voit mennä yhteystiedonkortista pois napauttamalla vasemmasta ylänurkasta ”Edellinen-painiketta”.

Takaisin ICT-ohjeet -sivulle

Lataa ohje alta: