Siirry pääsisältöön

So­vel­luk­sen pois­ta­mi­nen iPhonesta

Tässä ohjeessa neuvotaan kuinka sovellus poistetaan iPhonesta.

Tällä sivulla

Yleistä

iPhonen käytönoton yhteydessä monet sovellukset (apit) asentuu automaattisesti laitteeseen, kuten esimerkiksi Viestit, Kello, Kalenteri, Mail jne. Nämä kuuluvat IOS-järjestelmään. Appien järjestys kotinäytölle muotoutuu järjestelmän oletuksen mukaisesti. Koti-valikkoa kuitenkin voi muokata ja kuvakkeet voi laittaa haluttuun järjestykseen. Kun asennetaan App Storesta uusi sovellus, sen kuvake tulee seuraavaan vapaaseen paikkaan, joka voi olla missä tahansa kotinäytön sivulla. Ajan mukaan kotinäytölle (työpöydälle) kasaantuu myös sellaisia appeja, joita ei edes käytetä. Tuollaiset ovat vain häiriöksi, vievät turhaan laitteen tilaaja sen takia niitä kannattaa poistaa.

Apin poistaminen

Huom. Tämän ohjeen toimiminen vaatii ”Muokkaa appeja Koti-valikossa” - asetusta. Sen voi laittaa päälle seuraavaa reittiä: Asetukset – Käyttöapu – VoiceOver – Roottoritoiminnot.
Sujuvuuden takia mene ensiksi Koti-valikon sivulle, josta poistettava appi löytyy ja tee sitten seuraavasti:
1. Kun olet Koti-valikon sivulla, josta poistettava appi löytyy, pyyhkäise alhaalta ylös yhdellä sormella, kunnes laite sanoo muokkaustila. Tee sen jälkeen ruudulle yhden sormen tuplanapautus.
2. Seuraavaksi laite sanoo, muokkaus aloitettiin. Etsi tämän jälkeen yhden sormen poikittaispyyhkäisyillä sovellus, jonka haluat poistaa.
3. Kun olet poistettavan sovelluksen kohdalla, pyyhkäise tämän jälkeen alhaalta ylös yhdellä sormella, kunnes laite sanoo poista. Tee sitten yhden sormen tuplanapautus.
4. Seuraavaksi laite kysyy vahvistusta sovelluksen poistolle. Pyyhkäise oikealle yhdellä sormella, kunnes laite sanoo poista appi-painike. Napauta sitä kahdesti yhdellä sormella.
(Huom. Jos valitset Poista Koti-valikosta, silloin appi poistuu Koti-valikosta, mutta säilyy appikirjastossasi.)

5. Saatat vielä saada poiston vahvistuspyynnön, jossa kerrotaan, että ”Tämän apin poistaminen poistaa myös sen datan, mutta icloudiin tallennettuja dokumentteja ja dataa ei poisteta”. Etsi tässä ikkunassa vielä ”Poista” -painikeja napauta sitä kahdesti yhdellä sormella.
6. Poistu vielä muokkaustilasta painamalla kerran kotipainiketta (jos ei ole kotipainiketta, pyyhkäise yhdellä sormella suunnilleen keskeltä alareunasta ylös). Laite sanoo sen jälkeen: muokkaus lopetettu, jonka jälkeen sitä voi taas käyttää normaalisti. Sovellus on myös poistettu.

Takaisin ICT-ohjeet -sivulle

Lataa ohje alta: