Siirry pääsisältöön

Viestien lä­het­tä­mi­nen Sirin avulla

Tässä kerrotaan kuinka lähetetään tekstiviestin Siri-avustajan avulla.

Tällä sivulla

Viestien lähettäminen Sirin avulla

Siri -avustajaa voi käyttää apuna myös viestien lähettämiseen. Lähettämisen voi tehdä sanomalla kaikki tarvittavat tiedot Sirille yhteen pötköön tai siten, että Siri kyselee osan tiedoista.

  1. esimerkki, jossa Siri kyselee tiedot:

Aktivoi Siri ja sano ”lähetä viesti.”

Siri kysyy, kenelle haluat viestin lähettää. Äänimerkin jälkeen kerro yhteystiedoissasi olevan vastaanottajan nimi tai sanele jokin puhelinnumero numeroittain.

Seuraavaksi Siri kysyy ”mitä haluat sanoa”?

Äänimerkin jälkeen sanele viesti ilman taukoja, Siri tulkitsee aika lyhyenkin tauon sanelun lopettamiseksi. On hyvä käytäntö sanella välimerkit lauseen lopussa esim. kysymysmerkki, huutomerkki, piste, pilkku, uusi rivi tms., niin tekstiviestistäsi tulee selkeämpi.

Viestin sanelun jälkeen Siri toistaa viestisi ja kysyy vahvistusta viestin lähettämiselle: ”Tässä on viesti, jonka vastaanottaja saa, lähetänkö sen?”

Vastaamalla kyllä viesti lähtee vastaanottajalle.

Jos vastaat ”ei”, viesti ei lähde vielä, vaan jää muistiin ja voit lähettää sen myöhemmin (mutta kuitenkin ennen kuin näyttölukitus menee päälle), painamalla ja pitämällä painettuna kotipainiketta (jos ei ole kotipainiketta sitten virtapainiketta) ja äänimerkin jälkeen sanomalla ”Lähetä viesti”. Käskyn jälkeen päästä kotipainike/virtapainike irti.

HUOM! Sirin sulkeminen kotipainikkeella/virtapainikkeella, eli painamalla lyhyesti, kuitenkin poistaa viestin muistista.

Sanomalla ”kumoa” viesti ei jää muistiin vaan voit vaikka heti sanoa ”lähetä viesti” ja Siri aloittaa uuden viestin.

Jos Siri tunnisti puheesi huonosti ja haluat korjata viestin, Sirin kysyttäessä: ”Tässä on viesti, jonka vastaanottaja saa…, lähetänkö sen?”, voit vastata myös ”muokkaa”, jolloin edellinen sanelusi pyyhkiytyy pois ja voit sanella viestisi uudestaan.

Jos Siri on lian nopea, etkä ehtinyt lausua kaikkia mitä haluat, ja Siri kysyy: ”Tässä on viesti, joka vastaanottaja saa… Haluatko lähettää sen?”

Sanomalla ”Lisää” voit jatkaa viestin sanelua. ”Lisää” komentoa voit käyttää, kun Siri kysyy vahvistusta lähettämiselle tai myös ”Ei-komentosi” jälkeen.

  1. Esimerkki, jossa tekstiviestin lähetys tapahtuu pitämällä kotipainiketta painettuna (jos ei ole kotipainiketta sitten virtapainiketta), kunnes viesti on valmis lähetettäväksi.

Tällöin viestin lähetys tapahtuu sanomalla kaikki tiedot yhteen menoon. Aktivoimalla Sirin painamalla kotipainiketta (jos ei ole sitten virtapainiketta), ja pitämällä sitä painettuna koko sanelusi ajan, näin ei pienet tauotkaan katkaise viestin sanelua. Se on ehkä sujuvampi tapa lähettää tekstiviestiä Sirin avulla.

Seuraavan esimerkin avulla kuvaillaan kuinka lähetetään viestin Sirin avulla kotipainiketta (jos ei ole sitten virtapainiketta) pitämällä koko ajan painettuna:

Paina kotipainiketta (jos ei ole sitten virtapainiketta) ja äänimerkin jälkeen sano:

”lähetä tekstiviesti Matti Meikäläinen.

”Mitä tänään kuuluu kysymysmerkki minä menen tänään uimaan ja kuntosalille pilkku kun on vapaapäivä piste uusirivi terveisin Maija”

Vapautettuasi kotipainikkeen Siri kertoo kenelle viesti olisi lähdössä ja mitä viestissä lukee ja kysyy lopuksi haluatko lähettää sen. Kun Siri kysyy: ”Tässä on viesti, joka vastaanottaja saa… Haluatko lähettää sen?”, voit samalla tavalla käyttää yllä mainittuja komentoja: ”Kyllä, ei, muokkaa, lisää, kumoa jne.”.

Takaisin ICT-ohjeet -sivulle

Lataa ohje alta: