Siirry pääsisältöön

YouTube

Tässä ohjeessa kerrotaan yleistä YouTubesta ja kuinka apin avulla haetaan videoita.

Tällä sivulla

Yleistä

YouTube on Googlen kehittämä ja omistama videopalvelu. Se on kenties suosituin palvelu erilaisten videoiden katseluun. Palvelu sisältää hirveän määrän erilaisia videoita. YouTubessa videoiden katselujen lisäksi voidaan mm. tykätä, kommentoida tai jakaa niitä. Sillä on oma nettisivu: www.youtube.com- Ulkoinen linkki, mutta Apple-laitteella helpoin tapa käyttää palvelua on ladata YouTuben oma sovellus App Storesta.

Sovelluksen ns. päänäkymässä näytön alalaidassa on viisi välilehteä, jotka ovat vasemmalta oikealle seuraavassa järjestyksessä:
”Koti, Tutustu, Luo, tilaukset ja kirjasto”.
- Koti – kun tämä välilehti on valittu, ruudulle ilmestyy YouTuben videosuosituksia perustuen siihen, mitä käyttäjä on palvelussa aiemmin katsonut.
- Tutustu – Tälle välilehdelle ilmestyy videoita, jotka ovat yleisesti suosittuja palvelussa.
- Luo – tällä välilehdellä YouTubeen voi ladata videoita.
- Tilaukset – tälle välilehdelle ilmestyy uusimmat videot tilaamiltasi kanavilta tai voidaan tilata itselle suosikkikanavia. Suosikkikanavat ovat listattuina ja niiden kohdalla lukee tilaajamäärä. Jos käytät YouTubea kirjautumatta sisään, tämä välilehti on tyhjä.
- Kirjasto – tällä välilehdellä ovat näkyvillä viimeisimmät katsotut videot. Järjestys perustuu katseluhistoriaan ja se on ajanmukainen.

Videon haku

Videoita voi hakea eri välilehdeltä, mutta ehkä on helpointa tehdä haku Koti-välilehdellä, joka on oletuksellisesti valittuna. Jos ei ole, niin valitse se ruudun vasemmasta alalaidasta.
1. Etsi Hae-painike näytön oikeasta yläkulmasta, ja napauta sitä. Näppäimistö tulee esiin.
2. Kirjoita haluamasi hakusanat. Voit myös halutessasi käyttää sanelutoimintoa. Kun olet kirjoittanut tai sanellut, etsi näytön oikeasta alalaidasta Etsi-painike ja valitse se.
3. Tämän jälkeen ruudulle ilmestyvät hakutulokset. Selaa hakutuloksia tavalliseen tapaan.
4. Kun tulet haluamasi videon kohdalle, napauta sitä ja videon toisto alkaa.
(Huom. ensiksi saattavat tulla mainokset, joita voi ohittaa, kun ruudulle ilmestyy ”Ohita mainos -painike”, napauta sitä ja mainos ohitetaan.)
5. Videon pyöriessä ruudulle ilmestyvät painikkeet, joilla voidaan keskeyttää videon toisto, kelata taakse- ja eteenpäin tai siirtyä seuraavaan ja edelliseen videoon. Jos haluat mennä pois ja sulkea auki olevan videon, valitse vasemmasta ylänurkasta Tiivistä video -painike.
6. Valitse vielä vasemmasta yläruudusta Takaisin -painike. Tulet takaisin etusivulle.

Takaisin ICT-ohjeet -sivulle

Lataa ohje alta: